“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Dienstregelingen

VOOR -EN NASCHOOLSE OPVANG

De school organiseert voor– en naschoolse opvang. Deze gaat door in de zaal van de kleuterblok.

  • Vanaf 7.00u. tot 8.20u. : betalende voorschoolse opvang.
  • Van 15.35u tot 18.00u: betalende naschoolse opvang.
  • Op woensdag betalende opvang van 12.30u. tot 16.00u. Gelieve op woensdag de kinderen een lunchpakket mee te geven.

De kostprijs van de opvang is €1.20 per eenheid (1 eenheid = 1 begonnen half uur). De betaling van de opvang verloopt via de schoolfactuur.

LEERLINGENVERVOER

Wij zorgen ook voor het vervoer naar culturele activiteiten, het zwembad, het bos, de schoolreis… De betaling van het vervoer verloopt via de schoolfactuur.

MAALTIJDEN

De kleuters en de kinderen van de lagere school eten de boterhammen op in de klas.

Wie warme maaltijd eet, gaat naar het schoolrestaurant.

Warme maaltijden kan je maandelijks vooraf bestellen bij de klasjuf of op het secretariaat. Water staat voor iedereen gratis ter beschikking. Er worden geen frisdranken toegelaten. We promoten gezonde tussendoortjes, zoals fruit, kaas– of melkhapjes, boterhammetje, droog koekje… Op woensdag is het fruitdag. Die dag neemt iedereen als hapje een stuk fruit. Wie wil kan deelnemen aan ‘Oog voor lekkers’: wekelijks ontvang je een stuk fruit voor de jaarprijs van 6 euro. Instappen in dit project kan in september en in februari. We stimuleren ook het gebruik van brooddozen en drinkbussen.

 FACTURATIE

De scherpe maximumfactuur: dit zijn bijdragen voor ééndaagse uitstappen en voor activiteiten waaraan de klas deelneemt (bv. bezoek aan tentoonstelling, toneel- of theatervoorstelling, workshops, sportactiviteiten tijdens de onderwijstijd,…).

Per schooljaar mag de school voor dit soort activiteiten aan de ouders een bijdrage vragen van 50 euro voor de kleuters en 95 euro in het lager onderwijs.

De minder scherpe maximumfactuur: dit zijn bijdragen voor alle vormen van meerdaagse uitstappen binnen de onderwijstijd. Dit zijn de GWP’s zoals bos-, zee-, boerderij-, plattelandsklassen, …

Voor dit soort activiteiten mag de school in de kleuterafdeling aan de ouders geen bijdrage meer vragen (dus 0 euro) en in de lagere school nog slechts 480 euro voor de volledige duur van het lager onderwijs.

Er zijn ook diensten die de school vrijblijvend aanbiedt. We denken hierbij aan opvang, warme maaltijden, soep… De kostprijs die de school hiervoor aanrekent moet in verhouding met de geleverde prestaties.

Een overzicht van alle bijdragen die we in onze school hanteren kan u terugvinden in bijlage 6 (achteraan in het schoolreglement).

De bijdragen zullen als volgt worden gefactureerd:

Maximumfactuur

Het bedrag van de maximumfactuur wordt gefactureerd in 3 schijven in de loop van het schooljaar.

Het niet bestede bedrag van de maximumfactuur wordt op het einde van het schooljaar teruggestort op de rekening van de ouders.

Facebook

Agenda

mei 2023
mdwdvzz
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info