“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Milieuzorg en gezondheidsbeleid

GEZONDE VOEDING

Op school wordt enkel water of melk gedronken door de kinderen. Water staat voor iedereen gratis ter beschikking. Er worden geen frisdranken toegelaten.

We promoten gezonde tussendoortjes, zoals fruit, kaas– of melkhapjes, boterhammetje, droog koekje,…

Op woensdag is het fruitdag. Die dag neemt iedereen als hapje een stuk fruit. Wie wil kan deelnemen aan het Tuttifruttiproject: wekelijks ontvang je een stuk fruit voor de jaarprijs van 8 euro. Instappen in dit project kan in september en in februari.

We stimuleren ook het gebruik van brooddozen en drinkbussen.

BEWEGING OP SCHOOL

Al onze kinderen hebben minstens 2 uur per week bewegingslessen van gediplomeerde leerkrachten LO. Met zwemmen starten we van in de derde kleuterklas.  Ook organiseren we voor al onze kinderen jaarlijks een sportdag. Sportclubs komen initiatie geven over bepaalde disciplines.

Ook tijdens de pauzes vinden we bewegen belangrijk. Op beide speelplaatsen is bewegingsmateriaal aanwezig. Lederen ballen worden niet toegestaan. Op dinsdag en donderdag organiseren de leerkrachten LO middagsport. Met de kinderen worden duidelijke afspraken gemaakt betreffende de speelplaats.

Verplaatsingen met de klasgroep in de onmiddellijke omgeving van de school doen we te voet. Op die manier besparen we in de kostprijs van de uitstappen, zijn de kinderen extra in beweging en leren ze ook actief deelnemen aan het verkeer.

AFVALBELEID

Ons standpunt is : zo weinig mogelijk afval op school produceren achterlaten. We stimuleren het gebruik van koekjesdozen, brooddozen en waterflessen om de verpakkingen te beperken. Op de speelplaats en in de klas wordt afval gescheiden gesorteerd.  In de lagere school is wekelijks ene klasgroep verantwoordelijk voor de afval op de speelplaats.

Facebook

Agenda

september 2023
mdwdvzz
28 29 30 31 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info