“Jij en ik, samen bouwen aan een school waar elk talent kan groeien”

Schoolvisie

DNA is de verbindende bouwsteen binnen onze brede buurt.

DNA opent de deur naar de toekomst en bereidt kinderen maximaal voor op een volwaardige participatie in een steeds veranderende maatschappij.

In DNA geven we les in flexibele ruimtes. Dat betekent dat de ruimtes worden gebruikt in functie van het lesdoel zodat ALLE kinderen kunnen groeien.

DNA beschikt over een veilige, uitdagende en krachtige leeromgeving. Dat betekent dat de leerkracht in overleg met de leerling beslist waar en hoe er geleerd wordt.

De leerlingen worden maximaal betrokken bij het leren. De kinderen zoeken zelf antwoorden op hun vragen. De leerkracht is in eerste plaats een leercoach. Ze geeft niet alleen kennis door, maar leert de leerlingen ook vaardigheden en attitudes aan.

Kinderen die nood hebben aan extra begeleiding, worden altijd opgevangen door iemand van het schoolteam. Pas indien noodzakelijk en na overleg met de ouders worden externe partners ingeschakeld.

DNA is niet alleen een school maar zorgt voor verbinding met de buurt.

DNA is geen eindstation, maar een startpunt waar we de kinderen goed voorbereiden om een belangrijke rol op te nemen in de maatschappij.

Facebook

Agenda

July 2024
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Samen leren samenleven

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond De Nieuwe Arend? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact info